Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
20 ianuarie 2020, 17:00 Natura şi turismul views 4178
Adevărul despre statistica „Moldova a pierdut zilnic 73 de hectare de pădure”
20 ianuarie 2020, 17:00 Natura şi turismul views 4178

Adevărul despre statistica „Moldova a pierdut zilnic 73 de hectare de pădure”

În presa din Republica Moldova s-a anunţat că anual în Republica Moldova sînt tăiați zeci de mii de hectare de pădure.

Mai mult, s-au publicat date cu referire la o statistică a Biroului Național de Statistică în care se arăta că în 2018, Moldova a pierdut 73 de hectare de pădure.

Redacţia Noi.md s-a adresat la Agenţia Moldsilva pentru a afla despre corectidunea datelor sau anumite precizări referitoare la statistică:

„Informaţia ce ţine de volumul total al tăierilor silvice a fost oferită Biroului Naţional de Statistică tot de către noi... Atît doar că, fără a solicita detalii de la Agenţia de specialitate, unii jurnalişti au publicat informaţii eronate despre 73 ha tăiate zilnic"., a precizat Moldsilva.

Reprezentanţii agenţiei menţionează că „adevărul este că cifra de 26.8 mii hectare este compusă, în cea mai mare parte, din tăieri selective, planificate,(de tratament, de igienă, de îngrijire, şi alte cîteva categorii ce se includ în cifra totala de tăieri) ce au menirea susținerii procesului de regenerare a pădurii...Aceasta ar fi situaţia pe scurt".

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

statistica , Defrișare , paduri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1610
Populația:
1271 locuitori

Cîşliţa-Prut este un sat şi comună din raionul Cahul. Cîşliţa-Prut este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 47 km de orașul Cahul și la 209 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1271 de oameni. Satul Cîşliţa-Prut a fost menționat documentar în anul 1610.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.