|
Opinie: UE a oferit Moldovei regimul de călătorie fără vize ca pe o mană cerească
Uniunea Europeană a oferit Moldovei un regim liberalizat de vize ca pe mană cerească, iar în afară liberalizarea vizei, țara noastră nu a mai primit nimic din partea UE.
Această opinie a fost exprimată de șeful reprezentanței TASS în Moldova, Valeriu Demidețki, în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune" cu Elena Levițkaia Pahomova pe canalul NTV-Moldova.
El a spus că nu a înțeles niciodată de ce, după destrămarea Uniunii Sovietice, locuitorii fostelor republici sovietice au fost declarați în Occident ca fiind oameni de clasa a doua.
"Ni s-a spus că trebuie să veniți la noi cu vize etc., în timp ce noi am deschis pentru toți intrarea în țara noastră. Dar acest lucru nu este chiar gospodărește. Adică voi puteți trece prin curtea mea cum doriți, iar eu, pentru a intra în curtea dvs., trebuie să scriu o declarație și așa mai departe. Acest lucru este urît și constituie o scăpare clară a Ministerului nostru al Afacerilor Externe. Prin urmare, această intrare fără viză ne-a fost vîndută ca mană din cer, deși noi mult timp am putut intra în vecină România cu pașapoartele noastre. Apoi, dintr-o dată, așa cum se întîmplă în diplomație, ne-au creat mai întîi problema și apoi ne-au vîndut-o ca o soluție. În schimb, noi am schimbat multe documente, în rezulatul căruia țara a pierdut, iar acest lucru este recunoscut acum chiar și de cei mai înflăcărați susținători ai integrării europene ", a spus binecunoscutul jurnalist.
Potrivit acestuia, programul de cooperare cu UE a fost un eșec. "Moldova nu a primit nimic altceva decît regimul fără viză, care a dus doar la un flux și mai mare de personal, în ciuda faptului că nu oferă oportunități de angajare. Cu toate acestea, poporul a plecat în masă în străinătate. Potrivit datelor SIS rezultă că în Republica Moldova sînt 170 de companii care se ocupă cu trimiterea lucrătorilor peste hotare, iar în rezultat acestea cîștigă o mulțime de bani. Corupția înflorește. De aceea eu nu văd nici un motiv să mă bucur de rezultatele cooperării Moldovei cu UE și de cea de-a 10-a aniversare a participării la Parteneriatul Estic", a afirmat șeful reprezentanței TASS în Moldova.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1618
- Populația:
- 7570 locuitori
Corjeuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Corjeuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Corjeuţi este situat pe rîul Lopatnic, la o distanță de 25 km de oraşul Edineţ, la 21 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 7570 de oameni. Prima atestare documentară a satului Corjeuţi din ţinutul Hotin datează din anul 1618.
Comentarii
(0)