Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
13 iulie 2011, 17:25 Natura şi turismul views 4994
13 iulie 2011, 17:25 Natura şi turismul views 4994

În Art-Labirinth-ul de la Tătărăuca-Veche

Festivalul anual al culturii şi artelor alternative Art-Labyrinth 2011, are loc în cele mai pitoreşti locuri din Moldova, în rezervaţia naturală, departe de gălăgia şi agitaţia oraşului, în preajma unor peisaje măreţe şi împăciuitoare. Acest  festival face sute de tineri şi oameni pasionaţi să se familiarizeze şi să comunice cu minunata natură a Moldovei, le oferă cunoştinţe despre această comunicare şi le permite să combine două noţiuni la prima vedere incompatibile – viaţa în natură şi viaţa în artă.

Şi, în sfărşit - acest eveniment poate fi numit fără ezitare - acţiune turistică în masă, în totalitate voluntară şi dezinteresată. Chiar de la intrarea pe arena festivalului, am fost uimiţi de cum se adună la acest eveniment oameni din toate colţurile ţării. În afară de acei care şi-au rezervat locurile în autobuze la festival veneau, acei care au făcut autostopul, sau pe jos sau pe biciclete. Aceşti oameni cu zîmbetul pe faţă şi plini de entuziasm mergeau dinspre şoseaua Soroca-Otaci 5-6 km spre locul evenimentului. Am văzut un cuplu de tineri însurăţei cu un copil de 2 ani, care au venit pe biciclete de la Chișinău. Trebuie să ţineţi cont şi de faptul, că fiecare dintre cei sosiţi aici, ducea cîteva zeci de kg - corturi, aşternuturi, apă, alimente şi multe altele din cele necesare într-o călătorie.

Am rămas la această manifestare relativ puţin timp, nu am aşteptat să vină seara, cînd trebuiau să înceapă concertele şi alte acţiuni ale festivalului, am examinat doar împrejurimile şi am privit în ochii mai multor oaspeţi şi participanţi ai festivalului. Ne-am străduit să vă aducem un pic din suflul acestui eveniment, din dispoziţia oamenilor, ca în cele din urmă să vă îndemnăm spre gîndul că comunicarea cu natura, este un factor important, necesar şi mai ales unul care îmbogăţeşte sufletul omenesc. Şi credeţi-ne, nu întîlneşti foarte des în acelaşi loc atîţea oameni inspiraţi, energici şi cointeresaţi, deschişi spre comunicare, prietenoşi şi foarte primitori. Nici o faţă morocănoasă şi preocupată, zîmbete la fiece pas, tentative de a lega discuţii, altruism, deschidere şi sinceritate – iată impresia noastră generală despre acest eveniment.

Şi o natură dumnezeiesc de frumoasă de jur împrejur – toltre, pădure, pîrîiaşe, rîu. Un cer albastru-albastru deasupra capului. De ce mai are nevoie omul pentru a fi pe deplin fericit?
 
Art-Labyrinth 2011 (8-10 iulie), Tătărăuca Veche, Soroca - album foto

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1485
Populația:
8644 locuitori

Băcioi este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frumuşica, Băcioi, Străisteni și Brăila. Localitatea se află la distanța de 11 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 8644 de oameni. Satul Băcioi a fost menționat documentar în anul 1485.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.