Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
05 octombrie 2018, 10:00 Parcuri views 9893
Dendrariu este în pericol
05 octombrie 2018, 10:00 Parcuri views 9893

Dendrariu este în pericol

Directorul Dendrariului din Chișinău, Ion Guzun, susține că parcul se află în pericol și are nevoie urgent de investiții. Acesta a cerut autorităților municipale să permită creșterea prețului la biletele de intrare și la alte servicii prestate de administrația parcului, însă membrii Consiliului Municipal Chișinău (CMC) au refuzat.

Ion Guzun susține că parcul are nevoie de venituri mai mari pentru a duce la bun sfîrșit proiecte începute și a demara altele noi. Mai mult, acesta spune că parcul duce lipsă de angajați din cauza salariilor mici și că venituri mai mari le-ar permite mărirea lefurilor, mai ales la angajații tineri, care trebuie motivați.

În prezent, tarifele pentru intrarea în parcul Dendrariu sînt următoarele: 2 lei pentru copii și 4 lei pentru adulți. De asemenea, administrația parcului percepe taxa de 350 de lei pentru ședințe foto și 500 de lei pentru înregistrarea căsătoriilor.

Administrația parcului solicită ca tarifele să fie majorate în modul următor: 4 lei pentru elevi și studenți; 6 lei pentru adulți; 350 de lei pentru ședințe foto și800 de lei pentru înregistrarea căsătoriilor.

Ion Guzun susține că în planurile administrației parcului este și amenajarea mai multor intrări și instalarea turnichetelor pentru vizitatorii care vor să intre în parc după ora 22:00.

Anul acesta, din bugetul municipal au fost alocate șapte milioane de lei, pentru întreținerea Parcului Dendrariu. La rîndul său, directorul parcului spune că pentru a activa în condiții normale, bugetul anual ar trebui să fie de 12-13 milioane de lei.

Proiectul de decizie privind majorarea tarifelor la serviciile prestate de Parcul Dendrariu a fost supus votului la ședința de azi a CMC, însă nu a acumulat un număr suficient de voturi din partea aleșilor municipali.

Sursa: realitatea.md

Cuvinte cheie:

Dendrariu , parc , pericol

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
sec. XV
Populația:
25641 locuitori
Logo

Orhei este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Orhei.  Amplasat în partea centrală a republicii,  pe malul rîului Răut, oraşul Orhei este situat la o distanţă de 46 km de Chișinău. Conform datelor recensăm]ntului din anul 2004, populaţia constituie 25641 locuitori. Primele menţiuni documentare ale Orheiului datează din ultima treime a secolului al XV-lea şi se referă la pîrcălabii cetăţii Orhei, situată la 18 km în aval pe cursul Răutului, loc cunoscut în prezent sub denumirea „Orheiul Vechi”.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.