Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
23 iunie 2018, 16:25 Natura şi turismul views 13801
Următoarele zile vor fi răcoroase
23 iunie 2018, 16:25 Natura şi turismul views 13801

Următoarele zile vor fi răcoroase

Vremea răcoroasă, ce s-a lăsat după ploile din ultimele 24 de ore, se va menţine pînă la sfârşitul săptămînii curente, iar de luni temperaturile se vor ridica treptat pînă sub 30 de grade.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), acest weekend va fi determinat de valori termice încadrate între 15-23 de grade, ziua, pe întreg teritoriul ţării. Noaptea, indicatorul termometrelor va coborî pînă la 8 grade Celsius, mai ales în nordul ţării, unde de regulă maximele termice sînt mai scăzute.

De luni, însă, vremea se va încălzi. Adăugîndu-se în fiecare zi câte 1-2 grade, spre finele săptămînii următoare vom avea iarăşi temperaturi aproape caniculare, de 27-28 grade Celsius.

De asemenea, conform SHS, rămân în vigoare şi prognozele ce ţin de precipitaţii. Astfel, meteorologii susţin că ploi cu descărcări electrice sînt posibile şi în următoarea săptămînă, în toate zonele din ţară, dar mai cu seamă în Regiunea de Nord.

La rândul lor, medicii atenţionează bolnavii cu maladii cronice, persoanele în etate şi cele meteosensibile că, în legătură cu schimbarea bruscă a vremii, ar putea să nu se simtă bine.

"Căldurile caniculare au fost brusc înlocuite cu temperaturi ce au coborît chiar pînă la 15 grade. S-a întîmplat că în iunie avem temperaturi cum s-au înregistrat în februarie, bunăoară. Pentru anumite categorii de oameni acest fapt nu este tocmai bun. Să fie atenţi, mai ales pacienţii cu boli cardiovasculare şi respiratorii, oamenii în vîrstă, cărora le este indicat să evite ieşirile de durată, să se străduiască să menţină un regim termic constant şi să ia medicamentele obişnuite prescrise de medic", au afirmat surse medicale.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

temperatura , vremea

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1964
Populația:
788 locuitori

Octeabriscoe este un sat din cadrul comunei Țambula, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Sîngerei și la 129 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 788 de oameni. Satul Octeabriscoe a fost înființat în anul 1964.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.