Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
30 martie 2018, 11:05 Natura şi turismul views 11149
În Capitală vor fi defrișați 250 de arbori
30 martie 2018, 11:05 Natura şi turismul views 11149

În Capitală vor fi defrișați 250 de arbori

Peste 250 de arbori din pădurea-parc „Butoiaș" din sectorul Buiucani al capitalei urmează a fi defrișați în viitorul apropiat.

O dispoziție în acest sens a fost semnată de viceprimarul Nistor Grozavu, la solicitarea Administrației de Stat a Drumurilor.

Potrivit dispoziției, defrișarea arborilor este prevăzută și în decizia Consiliului Municipal Chișinău cu privire la asigurarea stabilității terenului adiacent drumului public MI Chișinău-Leușeni - frontiera cu Romînia, km 6+700, aprobată de Consiliu în luna februarie a acestui an.

Astfel, vor fi defrișați cîte un arbore de specie prun, salcie și mesteacăn, 5 pomi de dud, 7 ulmi, 12 pini, 32 de nuci și 32 de arțari, 18 paltini și 150 de salcîmi.

După finalizarea construcției drumului, Întreprinderea Administrația de Stat a Drumurilor va amenaja spațiile verzi pe terenul adiacent.

Sursa: realitatea.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , copac , Defrișare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
165 locuitori

Vladimirovca este un sat din comuna Popencu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 102 km de Chișinău. Populaţia satului Vladimirovca alcătuia 165 de locuitori în anul 2012. Satul Vladimirovca a fost înființat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.