Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
28 martie 2018, 15:30 Natura şi turismul views 12739
Hidrologii au anunţat Cod Galben de inundaţii locale
28 martie 2018, 15:30 Natura şi turismul views 12739

Hidrologii au anunţat Cod Galben de inundaţii locale

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat pînă la 4 aprilie Cod Galben de subinundaţii locale.

Potrivit SHS, avertizarea este determinată de încălzirea bruscă a vremii şi topirea zăpezii. "În legătură cu aceşti factori, hidrologii atenţionează asupra creşterii cu 0,5 – 1 metri a nivelului apei în rîurile mici din ţară şi formării scurgerii intensive pe pante cu risc de subinundaţii locale", se indică într-un comunicat al Serviciului Hidrometeorologic.

În această ordine de lucruri, meteorologii şi salvatorii avertizează agenţii economici, în subordinea cărora se află lacuri de acumulare, să verifice starea barajelor şi să le consolideze în caz de necesitate.

Totodată, SHS anunţă că, în legătură cu scurgerea apelor mari de primăvară în Dunăre, pe segmentul portului Giurgiuleşti va continua creşterea nivelului apei, provocând inundații și subinundații în locurile joase.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Cod Galben , inundatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
341 locuitori

Cureşniţa Nouă este un sat din cadrul comunei Şolcani, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Soroca și la 170 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 341 de oameni. Satul Cureşniţa Nouă a fost înființat în anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.