Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
15 august 2017, 14:15 Natura şi turismul views 5007
Specialiștii afirmă că ar putea să se producă un cutremur de 8,1 grade
15 august 2017, 14:15 Natura şi turismul views 5007

Specialiștii afirmă că ar putea să se producă un cutremur de 8,1 grade

Constantin Ionescu, directorul Institutului Naţional de Fizică a Pămîntului a declarat la România TV că au fost realizate studii pentru cutremure în România care pot ajunge şi la 8,1 grade pe scara Richter.

Mai mult, Constantin Ionescu susţine că în România, cutremurele mai puternice de 5 pe Richter au loc potrivit statistilor o dată la 5-6 ani.

„În momentul cînd se face o analiză de caz pentru un cutremur maxim posibil se ia o valoare pe care o anumită regiunea poate să o dea. Sau o valoare istorică, depinde de la caz la caz. De obicei, cam la aceste tipuri de magnitudini de cutremure, cutremure de peste 5, în jur de 6, apar la 5-6 ani", a declarat Constntin Ionescu, la România TV.

Potrivit specialiştilor, în Vrancea se poate produce un cutremur devastator, nivelul maxim posibil al unui cutremur în această zonă fiind stabilit la 8,1. Constantin Ionescu a declarat că a fost realizată o hartă specială a Bucureştiului, din punct de vedere seismic.

„La noi, pînă la realizarea acestei hărţi, cutremurul maxim posibil a fost de 7,8. În urma ultimelor cercetări pe care le-am făcut, am reconsiderat cutremurul maxim posibil la 8,1 pe Richter. Vrancea poate să producă un astfel de cutremur", spune şeful INFP.

Vedeți video AICI.

Sursa: ziarulnational.md

Cuvinte cheie:

cutremur , avertizare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1524
Populația:
5039 locuitori

Ruseştii Noi este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ruseştii Noi și Ruseştii Vechi. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ialoveni și la 27 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 5039 de oameni. Satul Ruseştii Noi a fost menționat documentar în anul 1524.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.