Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
15 iunie 2015, 16:53 Flora şi fauna Moldovei views 12977
În apropierea Chişinăului va apărea un parc în stil japonez
Foto: facebook.com
15 iunie 2015, 16:53 Flora şi fauna Moldovei views 12977

În apropierea Chişinăului va apărea un parc în stil japonez

În apropierea Chişinăului va fi amenajat un parc în stil japonez. Anunțul a fost făcut de delegaţia Asociaţiei Japoneze de Prietenie cu Moldova şi Ucraina, care a vizitat la sfîrşitul săptămînii trecute Republica Moldova.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Serviciul de presă al Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, la întîlnirea cu ministrul Ion Sula oaspeţii au menţionat că scopul creării parcului este "promovarea turistică a Moldovei, promovarea businessului agricol, dar şi promovarea produselor autohtone moldoveneşti, inclusiv a vinurilor, care sînt deja bine cunoscute în Japonia".

Ministrul a exprimat recunoştinţă Guvernului şi poporului Japoniei pentru sprijinul constant acordat Moldovei, inclusiv în domeniul agriculturii.

Din partea lor, oaspeţii au înmînat ministrului o scrisoare din partea unui grup de parlamentari japonezi, în care se spune că deschiderea unei misiuni diplomatice în Japonia este salutată şi apreciată ca o posibilitate nouă de a contribui şi mai mult la consolidarea relaţiilor comercial-economice şi de prietenie între ambele ţări. Scrisoarea conţine, de asemenea, şi o invitaţie adresată lui Ion Sula de a vizita Japonia.

La întîlnirea de la Ministerul Agriculturii s-au discutat perspectivele cooperării în domeniul cultivării legumelor în sere, prin utilizarea celor mai moderne tehnologii japoneze.

De asemenea, oaspeţii au vizitat un şir de sere mari, familiarizîndu-se cu succesele Republicii Moldova în domeniul cultivării legumelor în sere.

Sursa: www.noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1955
Populația:
323 locuitori

Suhat este un sat din cadrul comunei Baimaclia, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Cantemir și la 156 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 323 de oameni. Satul Suhat a fost înființat în anul 1955.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.