Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
07 iunie 2023, 15:00 Sărbători şi obiceiuri views 1965
Ce părere au cetățenii Moldovei despre ideea redenumirii Zilei Victoriei
07 iunie 2023, 15:00 Sărbători şi obiceiuri views 1965

Ce părere au cetățenii Moldovei despre ideea redenumirii Zilei Victoriei

Majoritatea cetățenilor Moldovei sînt împotriva redenumirii Zilei Victoriei și consideră că aceasta trebuie sărbătorită pe 9 mai.

Acestea sînt rezultatele unui sondaj realizat de iData.

În cadrul studiului sociologic, cetățenii au fost întrebați: "Susțineți sau nu schimbarea denumirii sărbătorii, care este marcată pe 9 mai?".

Ca urmare, 68,1% dintre respondenți au spus că pe 9 mai trebuie sărbătorită Ziua Victoriei, iar 16,2% dintre respondenți sînt pentru ca pe 9 mai să fie marcată Ziua Comemorării și Reconcilierii.

Alți 9,1% sînt pentru ca în această zi să fie sărbătorită Ziua Europei. Circa 5% nu au putut răspunde la această întrebare.

Anterior, fracțiunea Partidului PAS a înregistrat în Parlament un proiect de lege privind redenumirea Zilei Victoriei în Ziua Comemorării și s-a propus sărbătorirea acesteia pe 8 mai. Mai tîrziu, deputații din majoritatea de guvernămînt au făcut o completare la versiunea originală a inițiativei și acum se propune sărbătorirea pe 8 mai a "Zilei Victoriei asupra Nazismului și Comemorării celor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial”.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Ziua Victoriei , sondaj

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1775
Populația:
879 locuitori

Albina este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mereni, Albina și Fetiţa. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cimișlia și la 55 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 879 de oameni. Satul Albina a fost menționat documentar în anul 1775.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.