Go to section: Holidays and customs
06 july 2023, 15:00 Holidays and customs views 1725
Ce părere au cetățenii Moldovei despre ideea redenumirii Zilei Victoriei
06 july 2023, 15:00 Holidays and customs views 1725

Ce părere au cetățenii Moldovei despre ideea redenumirii Zilei Victoriei

Majoritatea cetățenilor Moldovei sînt împotriva redenumirii Zilei Victoriei și consideră că aceasta trebuie sărbătorită pe 9 mai.

Acestea sînt rezultatele unui sondaj realizat de iData.

În cadrul studiului sociologic, cetățenii au fost întrebați: "Susțineți sau nu schimbarea denumirii sărbătorii, care este marcată pe 9 mai?".

Ca urmare, 68,1% dintre respondenți au spus că pe 9 mai trebuie sărbătorită Ziua Victoriei, iar 16,2% dintre respondenți sînt pentru ca pe 9 mai să fie marcată Ziua Comemorării și Reconcilierii.

Alți 9,1% sînt pentru ca în această zi să fie sărbătorită Ziua Europei. Circa 5% nu au putut răspunde la această întrebare.

Anterior, fracțiunea Partidului PAS a înregistrat în Parlament un proiect de lege privind redenumirea Zilei Victoriei în Ziua Comemorării și s-a propus sărbătorirea acesteia pe 8 mai. Mai tîrziu, deputații din majoritatea de guvernămînt au făcut o completare la versiunea originală a inițiativei și acum se propune sărbătorirea pe 8 mai a "Zilei Victoriei asupra Nazismului și Comemorării celor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial”.

Source: noi.md

Keywords:

Ziua Victoriei , sondaj

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1928
Populația:
0 locuitori

Crasnaia Besarabia este un sat din cadrul comunei Colosova din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Grigoriopol și la 87 km de Chișinău. Satul Crasnaia Besarabia este în prezent o localitate depopulată. Satul Crasnaia Besarabia a fost înființat în anul 1928.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.