Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
29 septembrie 2022, 10:30 Concursuri, festivaluri, proiecte views 1737
În satul Țaul a avut loc Festivalul cultural-gastronomic Gustul Nordului
29 septembrie 2022, 10:30 Concursuri, festivaluri, proiecte views 1737

În satul Țaul a avut loc Festivalul cultural-gastronomic Gustul Nordului

Pe 25 septembrie, în satul Țaul, raionul Dondușeni, a avut loc cea de-a IV-a ediție a celui mai delicios și frumos festival "Gustul Nordului", la care au participat peste 500 de persoane.

Numeroșii oaspeți ai marii sărbători gastronomice "Gustul Nordului" au putut participa la ateliere fascinante, degustări de bucate tradiționale și produse ale producătorilor locali, în acompaniamentul melodiilor cîntate de interpreți și formații artistice din regiune.

Dar festivalul "Gustul Nordului" este un loc în care în capul mesei se află pîinea și sarea, la care se adaugă mîncărurile și băuturile delicioase moldovenești. Întregul teritoriu este o "Casă Mare" pentru comunicare și dispoziție excelentă, iar scena este un loc de atracție pentru oaspeții care și-au potolit foamea și setea.

După cum a spus primarul satului Țaul, Andronii Mitrica, bucătăria moldovenească este unică datorită abundenței fructelor, legumelor și a tradițiilor strămoșești de fabricare a produselor lactate.

”Pentru a prepara mîncăruri cu adevărat moldovenești, trebuie să folosiți anume produse moldovenești și să vă înarmați cu cartea de bucate a bunicii. În continuare, trebuie să adăugăm în rețetă puțină răbdare și dragoste, condimentînd-o cu un temperament arzător și servind mîncarea cu un sos alcătuit din bună dispoziție cu cîntece și dansuri incendiare, mîncare cu care i-am servit astăzi pe toți oaspeții și participanții la eveniment", a adăugat primarul.

Pe platforma festivalului au fost amplasate și o mulțime de corturi cu o varietate de produse a producătorilor locali, unde au fost expuse obiecte de artizanat, decorațiuni interioare, precum și condimente, gemuri, ceaiuri.

Mai multe informații despre bucătăria moldovenească găsiți aici.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Festival

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1611
Populația:
1202 locuitori

Ciorna este un sat din cadrul oraşului Rezina, raionul Rezina. Satul Ciorna este situat pe malul drept al rîului Nistru, la gura afluentului Ciorna, la o distanță de 3 km de orașul Rezina și la 104 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1202 locuitori. Prima atestare documentară a satului Ciorna din ținutul Soroca datează din anul 1611.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.