Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
03 octombrie 2012, 10:41 Sărbători şi obiceiuri views 6494
03 octombrie 2012, 10:41 Sărbători şi obiceiuri views 6494

Sărbătoarea Naţională Ziua Vinului va fi marcată în primele zile de odihnă ale lui octombrie

Începînd de anul curent, Sărbătoarea Vinului va avea loc în primul weekend al lui octombrie. Această decizie a fost aprobată de Cabinetul de Miniştri, a declarat jurnaliştilor Vasile Bumacov, ministru al agriculturii şi industriei alimentare citat de Novosti-Moldova.

„Această sărbătoare este organizată nu numai pentru noi, dar şi pentru turişti. Ea are menirea să formeze imaginea pozitivă a ţării noastre. Anume de aceea s-a propus de a transfera sărbătorirea Zilei Vinului cu o săptămînă mai devreme ca de obicei. În primul rînd, deseori această dată coincidea cu altă sărbătoare – Ziua Oraşului. În afară de aceasta, de obicei prima săptămînă a lui octombrie este mai caldă decît a doua”, - a menţionat Bumacov.

Ministrul a specificat că „anul curent bugetul sărbătorii va fi mai mic, dar aceasta nu va influenţa nicidecum asupra organizării ei”.

„Pentru desfăşurarea Zilei Vinului va fi alocat un milion de lei, ceea ce este cu o sută de mii de lei mai puţin decît anul trecut. Mijloacele vor fi colectate din contul vinificatorilor, sponsorilor, întreprinderilor de alimentaţie publică, precum şi din fondurile de stat”, - a adăugat ministrul.

Încă o particularitate a Festivalului Vinului este locaţia companiilor participante.
 
„Astfel, întreprinderile vinicole îşi vor expune standurile conform poziţiei lor geografice. În afară de aceasta, vor fi prezentate nu numai produse vinicole şi struguri, dar şi bucate regionale tradiţionale”, - a specificat Bumacov.
La Sărbătoarea Vinului vor participa 50 de întreprinderi, inclusiv două companii din Transnistria.

Vor fi organizate concursuri-degustări ale vinului din anul curent, precum şi strugurilor de diferite soiuri. La sărbătoare vor participa meşteri populari şi colective folclorice din multe regiuni ale ţării. Un şir de întreprinderi vinicole vor acorda reduceri şi vor propune programe speciale în această zi.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1484
Populația:
910 locuitori

Gangura este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Misovca, Homuteanovca, Gangura și Alexandrovca. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Ialoveni și la 49 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 910 oameni. Satul Gangura a fost menționat documentar în anul 1484.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.