Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
02 august 2019, 12:25 Sărbători şi obiceiuri views 3766
Moldova va sărbători Ziua Națională a Alimentației
02 august 2019, 12:25 Sărbători şi obiceiuri views 3766

Moldova va sărbători Ziua Națională a Alimentației

În Moldova, se planifică marcarea Zilei Naționale a Alimentației, care va crește gradul de conștientizare a publicului cu privire la promovarea unei alimentații sănătoase, eradicarea foamei, a malnutriției și a sărăciei.

Acest lucru a fost declarat în timpul ședinței pe care președintele Comisiei parlamentare pentru agricultură și industria alimentară Radu Mudreac a avut-o cu reprezentantul Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură din Moldova (FAO), Raimund Yehle, transmite Noi.md.

Președintele Comisiei a salutat inițiativa dlui Raimund Jehle de a revigora conlucrarea și anume prin crearea unei platforme comune unde vor fi dezbătute probleme sensibile din domeniul agroalimentar, ca urmare aceasta va contribui la îmbunătățirea cadrului legal.

În discuție, părțile au abordat subiecte ce vizează securitatea și siguranța alimentarea; sporirea competitivității sectorului agroalimentar; dezvoltarea rurală; promovarea produselor alimentare autohtone pe piețele externe; implementarea și monitorizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) relevante domeniului agroalimentar și. a.

În cadrul discuţiei, a fost abordat subiectul ce ţine de organizarea evenimentelor dedicate Zilei Mondiale a Alimentației, care este sărbătorită pe 16 octombrie. În acest an, tema principală a acestei zile va fi problema alimentației sănătoase și beneficiile acesteia pentru consumatori.

În acest context, Comisia parlamentară de profil a elaborat și înregistrat Proiectul Hotărârii Parlamentului cu privire la instituirea sărbătorii „Ziua Națională a Alimentației", fapt ce va contribui la creșterea gradul de conștientizare publică asupra promovării alimentației sănătoase, eradicării foametei, a malnutriției și a sărăciei.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

sarbatoare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
20 locuitori

Livezi este un sat din cadrul comunei Cremenciug, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Soroca și la 177 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 20 de oameni. Satul Livezi a fost întemeiat în anul 1912.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.