Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
17 martie 2024, 09:30 Sărbători şi obiceiuri views 13306
Creştinii ortodocşi sărbătoresc Lăsatul Secului
17 martie 2024, 09:30 Sărbători şi obiceiuri views 13306

Creştinii ortodocşi sărbătoresc Lăsatul Secului

Creştinii ortodocşi sărbătoresc astăzi Lăsatul Secului pentru brânză, ouă, lactate, numită şi Săptămâna Albă, care marchează intrarea în Postul Paştelui, cel mai mare din an.

De mâine şi timp de șapte săptămâni, credincioșii trebuie să se abţină de la aceste alimente, carne, dar și de la plăcerile trupești.

Oamenii îşi cer iertare unul de la altul pentru a începe postul cu inima curată şi pentru a putea întâmpina Învierea Domnului cu sufletul împăcat.

În caz contrar, se consideră că toate străduinţele noastre din post vor fi în zadar. Acesta este cel mai lung şi mai aspru dintre toate cele patru posturi din an şi pregăteşte oamenii pentru Învierea Domnului, sărbătorită anul acesta în data de 16 aprilie.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

post , sarbatoare , religie , biserica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1894
Populația:
912 locuitori

Duruitoarea Nouă este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Duruitoarea Nouă și Dumeni. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Rîșcani și la 209 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 912 oameni. Satul Duruitoarea Nouă a fost menționat documentar în anul 1894.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.