Mergi spre compartimentul: Cinematografia
07 iulie 2021, 14:00 Cinematografia views 3725
Renumitul festival de film de la Cannes revine
07 iulie 2021, 14:00 Cinematografia views 3725

Renumitul festival de film de la Cannes revine

După un an de pauză din cauza pandemiei, renumitul festival de film de la Cannes, revine. Cea de-a 74-a ediţie are reguli stricte pentru evitarea răspîndirii noului coronavirus. Masca este obligatorie la eveniment, mai puţin pe treptele de pe covorul roşu, acolo unde sînt făcute fotografii. Invitaţii trebuie să fie vaccinaţi anti-COVID-19 sau să-şi facă teste la fiecare 48 de ore. Chiar şi aşa, celebrităţile au strălucit în faţa aparatelor de fotografiat.

Printre primii care au ajuns la festival este renumita actriţă americană Helen Mirren. Ea a purtat o rochie de culoare galbenă şi un colier masiv. Tot în prima zi a evenimentului, pe covorul roşu a păşit şi modelul Bella Hadid. Frumoasa brunetă de 24 de ani a atras toate privirile datorită rochiei sale albe cu trenă. Printre cei prezenţi au mai fost Jodie Foster, care va primi Palme d'Or onorific. Acum 45 de ani ea a luat marele trofeu de la Cannes, pentru rolul din „Taxi Driver". Startul festivalului a fost dat în mai multe limbi, transmite publika.md.

În acest an, pentru marele trofeu Palme d'Or concurează 24 de filme. Festivalul s-a deschis cu prezentarea peliculei "Annette", regizată de Leos Carax în care au jucat Adam Driver şi Marion Cotillard.

Romînia concurează la Cannes cu "La civil" regizat de Teodora Mihai, scurtmetrajul "Interfon 15" a lui Andrei Epure şi lungmetrajul lui Radu Muntean "Întregalde".

Festivalul de la Cannes se va încheia în data de 17 iulie.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

Festival , cinematograf , Cannes

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1946
Populația:
254 locuitori

Floricica este un sat din cadrul comunei Enichioi, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Cantemir și la 144 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 254 locuitori. Satul Floricica a fost înființat în anul 1946.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.