Mergi spre compartimentul: Cinematografia
12 mai 2016, 11:41 Cinematografia views 7103
Valeriu Jereghi, numit director al Centrului Naţional al Cinematografiei
12 mai 2016, 11:41 Cinematografia views 7103

Valeriu Jereghi, numit director al Centrului Naţional al Cinematografiei

Cunoscutul regizor şi producător de filme Valeriu Jereghi a fost numit printr-o decizie a Guvernului în funcția de director al Centrului Național al Cinematografiei.

Precum a menționat ministra culturii Monica Babuc, candidatura lui Valeriu Jereghi a acumulat, potrivit evaluărilor comisiei în cadrul concursului desfăşurat de MC în două etape, cel mai mare punctaj, transmite IPN.

„Valeriu Jereghi este artist al poporului, el a devenit cunoscut prin filmele sale atât în țară, cât şi peste hotare. Dovadă sunt numeroasele premii la concursuri naționale şi internaționale. Valeriu Jereghi a demonstrat că şi în condiții nefavorabile, cum sunt cele din Moldova se poate de făcut filme bune", a mai spus ministra culturii.

Sursa: www.ipn.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1759
Populația:
1619 locuitori

Cruzeşti este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ceroborta și Cruzeşti. Localitatea se află la distanța de 7 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1619 oameni. Satul Cruzești a fost menționat documentar în anul 1759.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.