Spre compartiment: Bucătăria
02 august 2024, 13:05 Bucătăria views 18370
REŢETA ZILEI: Colţunaşi cu brînză şi cartofi
02 august 2024, 13:05 Bucătăria views 18370

REŢETA ZILEI: Colţunaşi cu brînză şi cartofi

Mod de preparare:

Pe masă se pune grămăjoară făina, în mijloc se face o adîncitură, în ea se toarnă laptele şi oul, se frămîntă un aluat mediu (mai moale decît pentru tăieţei), se acoperă cu un şerveţel de pînză şi se lasă pentru 15-20 minute. Apoi aluatul se întinde, la 5-7 cm de margine se pune umplutura grămăjoare mici, se acoperă cu marginea liberă a aluatului, se taie colţunaşii şi se lipesc. Apoi se pun pe un fund presărat cu faină. În apa, fierbîndă cu puţină sare se pun colţunaşii şi se aduc la fierbere. După ce toţi colţunaşii se ridică la suprafaţă, se mai fierb la foc încet 1-3 minute, apoi se scot cu spumiera şi se pun într-o farfurie. Deasupra se toarnă unt.

Prepararea umpluturii:Cartofii se curăţă şi se fierb întregi, se dau prin răzătoare. Brînza se dă prin răzătoare, se amestecă cu cartofii, se adaugă sare, piper, unt topit, verdeaţă şi se amestecă. Se servesc cu smîntînă.

Ingrediente:

•    1½ pahar făină de grîu,
•    1 ou,
•    ¼ pahar lapte,
•    200 g brînză nesărată dată prin răzătoare,
•    3-4 cartofi,
•    2 linguri verdeaţă tăiată,
•    4 linguri unt,
•    ½ pahar smîntînă,
•    sare,
•    piper negru măcinat.

Cuvinte cheie:

alimentatie , reteta , bucataria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1502
Populația:
905 locuitori

Rezina este un sat din cadrul comunei Mănoilești, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Ungheni și la 112 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 905 oameni. Satul Rezina a fost menționat documentar în anul 1502.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.