Mergi spre compartimentul: Bucătăria
24 iulie 2023, 13:05 Bucătăria views 42590
24 iulie 2023, 13:05 Bucătăria views 42590

REŢETA ZILEI: Învîrtită cu brînză de vaci

Mod de preparare:

Aluatul se face după reţeta Aluat pentru plăcinte și învîrtite, 1 variantă. Fiecare foaie de aluat se pune pe un şerveţel subţire şi se usucă puţin. Prima foaie se unge bine cu ulei, deasupra se pune a doua, se unge cu ulei şi aceasta, apoi se pune a treia. Pe a treia foaie se împrăştie umplutura, dar nu prea multă, se acoperă cu o foaie unsă cu unt topit. Astfel se pun foile şi umplutura mai departe. Ultima trebuie să fie foaia unsă cu unt şi presărată cu umplutură. Se ridică marginea şerveţelului şi se învîrteşte rulada din foile cu umplutură, se pune pe tava, unsă cu ulei, se unge cu gălbenuș de ou şi se dă la cuptor. 

Prepararea umpluturii: Brînza se dă prin sită, se adaugă untul moale, ouăle, sarea si se amestecă.

Ingrediente:

Pentru aluat: vezi reţeta Aluat pentru plăcinte și învîrtite.

Pentru umplutură:

  • 250 g brînză de vaci (uscată),
  • 2 linguri unt,
  • 2 ouă,
  • 1 linguriţă sare,
  • ¼ pahar ulei,
  • 2-3 linguri verdeaţă tocată (opţional).

Cuvinte cheie:

reteta , alimentatie , bucataria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
388 locuitori

Poiana este un sat din cadrul comunei Boghenii Noi din raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Ungheni și la 85 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 388 de oameni. Satul Poiana a fost întemeiat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.