|
REȚETA ZILEI: Ciorbă de viţel cu ciuperci
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi, se pune în apă rece şi se fierbe la foc mic până este gata. Ciupercile uscate se spală şi se lasă pentru 3-4 ore la înmuiat, apoi se fierb separat. Ceapa, morcovul, rădăcinile de pătrunjel şi ţelina se taie fidea şi se rumenesc. Din făină şi ouă se prepară tăieţeii de casă. În bulionul de carne se pun ciupercile fierte, tăiate fidea, împreună cu bulionul în care au fiert, apoi se pun tăieţeii, legumele prăjite şi se mai fierbe timp de 10-15 min. Cu 5 minute înainte de a o lua de pe foc, se toarnă borşul fiert şi strecurat, se condimentează cu piper negru boabe, cimbru, sare.
Se serveşte cu carne, smântână şi cu verdeaţa presărată.
Prepararea tăieţeilor: În făină se adaugă ouăle şi sarea, diluată cu apă. Se face un aluat tare, se acoperă cu o pânză pentru 20-30 minute,pentru ca aluatul să fie mai uşor de întins. Pe o masă, presărată cu făină, se întinde aluatul într-un strat subţire, se lasă să se usuce pe 10-20 minute. Se taie fâşii de 4-5 cm lăţime, care, la rândul lor, se taie fidea subţire.
Ingrediente:
- 500 g carne de viţel de la piept,
- 6 pahare apă,
- 1½ pahar tăieţei de casă,
- 4-5 ciuperci uscate sau 400 g proaspete ( shampignioni sau alte ciuperci albe),
- 1 morcov,
- 1 rădăcină pătrunjel,
- ½ rădăcină ţelină,
- 2 cepe,
- 3 linguri ulei,
- 1 ou,
- ½ pahar smântână,
- 2 pahare borş (un pic de acid citric),
- sare,
- piper negru boabe,
- cimbru verde,
- 1 lingură verdeaţă tăiată de mărar şi pătrunjel.
Pentru tăieţei:
- 1½ pahare făină de grâu,
- 2 ouă,
- 1/3 pahar apă,
- sare.
- Cînd speră România să adere la spațiul Schengen
- Votul diasporei: interzicem sau reglementăm?
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Cultura negativității
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1755
- Populația:
- 462 locuitori
Mălăieşti este un sat din cadrul comunei Bălăbăneşti, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Criuleni și la 33 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 462 de oameni. Satul Mălăieşti a fost menționat documentar în anul 1755.
Comentarii
(0)