Mergi spre compartimentul: Bucătăria
28 februarie 2024, 13:05 Bucătăria views 2795
REȚETA ZILEI: Şolduri de găină umplute cu ciuperci
Foto: moldovenii.md
28 februarie 2024, 13:05 Bucătăria views 2795

REȚETA ZILEI: Şolduri de găină umplute cu ciuperci

Mod de preparare:

Scoateți pielea de pe şolduri ca ciorapul, tăiaţi osul pînă la încheietură, scoateţi carnea de pe os, tăiaţi-o pai. Ciupercile şi ceapa curăţate şi spălate se taie pai şi se rumenesc în ulei vegetal.  În carne, ciuperci, ceapă adăugăm brînza şi roşiile oprite şi decojite în prealabil, tăiate bucăţi mărunte, sare, piper, ouă crude. Amestecăm bine totul.

Umplem cu masa obţinută şoldul de găină. Marginile pielii le fixăm cu scobitori, dîndu-i forma de şold. Pe tava unsă cu ulei vegetal se pun semifabricatele, care se ung şi ele cu ulei. A se coace la temperatura de 180 de grade timp de 30-35 minute. Scoatem scobitorile. A se servi cu legume de sezon şi cu verdeaţă.

Ingrediente:

•    4 şolduri de găină de dimensiuni medii,
•    14-16 shampignons,
•    2-3 cepe,
•    2 roşii tari,
•    ½ pahar de brînză nesărată dată prin răzătoare (caşcaval),
•    2-3linguri de ulei vegetal,
•    2ouă,
•    sare,
•    piper negru măcinat.

 

Sursa: moldovenii.md

Cuvinte cheie:

reteta , carne , ciuperci

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
2295 locuitori

Chiperceni este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Chiperceni, Andreevca și Voroteţ. Localitatea se află la distanța de 23 km de oraşul Orhei şi la 69 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2295 de oameni. Satul Chiperceni a fost menționat documentar în anul 1609.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.