Mergi spre compartimentul: Bucătăria
11 decembrie 2021, 11:00 Bucătăria views 3308
Cunoscuta emisiune de călătorie
11 decembrie 2021, 11:00 Bucătăria views 3308

Cunoscuta emisiune de călătorie "Поедем, поедим!" va filma un nou eposod despre Moldova (VIDEO)

Cunoscutul show rusesc de călătorie "Поедем, поедим!" (Să mergem, să mîncăm!) va filma al treilea episod despre Moldova în cadrul proiectului său gastronomic.

Despre acest lucru s-a discutat în cadrul întîlnirii pe care consilierul economic al Ambasadei Republicii Moldova în Rusia, Evghenii Chistol, a avut-o cu producătorul-șef al proiectului gastronomic televizat "Поедем, поедим!" al canalului NTV, Elizaveta Malțeva.

Interlocutorii au avut un schimb constructiv de opinii cu privire la perspectivele de cooperare în vederea promovării imaginii Republicii Moldova ca destinație turistică atractivă.

Menționăm faptul că în 2019 și 2020, cu sprijinul Ambasadei Republicii Moldova în Rusia, au avut loc filmările primului și celui de-al doilea episod al acestui proiect dedicat potențialului turistic al Republicii Moldova. Ambele episoade au avut un mare interes în rîndul spectatorilor.

Informații despre perioada în care va fi filmat și difuzat cel de-al treilea episod, deocamdată nu există.

Emisiunea culinară "Поедем, поедим!" este difuzată săptămînal din noiembrie 2012. Eceasta nu este doar o emisiune de călătorie, ci și o întreagă hartă gastronomică a lumii, pe care se aplică cele mai deosebite gusturi ale bucătăriilor naționale ale acelor popoare pe care gazda emisiunii a avut norocul să le cunoască. Anterior, emisiunea a fost condusă de englezul John Warren, care s-a stabilit în Rusia. Dar în 2020, el a fost înlocuit de showmanul și bucătarul din Italia, Federico Arnaldi.

În timpul călătoriilor sale, prezentatorul face cunoștință cu reprezentanții celor mai neobișnuite profesii, cu popoarele mici, cu succesorii meșteșugurilor antice, precum și cu rușii obișnuiți care trăiesc în cele mai neașteptate colțuri ale planetei! Și, bineînțeles, gustă mîncarea locală și gătește el însuși cele mai bune feluri de bucate din bucătăria națională. Căci produsele, mîncărurile și atitudinea față de mîncare pot spune mai bine decât orice narator despre viața unui popor, obiceiurile, cultura și chiar istoria unei țări întregi.

Proiectul "Поедем, поедим!" a fost recunoscut drept cea mai bună emisiune de călătorie, devenind cîștigătorul premiului revistei National Geographic Traveller Awards 2016. A devenit de două ori cîștigătorul concursului ”СМИротворец” în nominalizarea "Televiziune" în 2016 și în 2017.

Cele două episoade anterioare despre Moldova pot fi vizualizate accesînd următoarele link-uri:

Primul episod

Al doilea episod

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

bucataria , emisiune

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
6 locuitori

Popovca este un sat din cadrul comunei Lingura, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Cantemir și la 106 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 6 oameni. Satul Popovca a fost înființat în anul 1911.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.