Mergi spre compartimentul: Bucătăria
24 noiembrie 2012, 10:46 Bucătăria views 9607
24 noiembrie 2012, 10:46 Bucătăria views 9607

Festival plăcintelor și sarmalelor la Universitatea "Ion Creangă"

Un festival pentru gurmanzi a fost organizat la Universitatea Pedagogică "Ion Creangă". Douăsprezece echipe de studenţi au încercat să cîştige simpatia juriului preparînd sarmale şi plăcinte de toate mărimile şi pentru toate gusturile, relatează publika.md.

Studenţii de la Facultatea de Istorie şi Etnopedagogie au pregătit sarmale şi plăcinte după reţete speciale, în funcţie de zona din care provin. Iată ce au spus aceştia:

Juriul a avut o misiune grea - de a desemna cele mai originale reţete, dar şi cele mai mari şi cele mai mici sarmale şi plăcinte.

Organizatorii festivalului au invitat la eveniment oaspeţi deosebiţi. Este vorba despre Lidia Bejenaru, bunica de la Văleni, care în anul 2005, a bătut toba alături de băieţii din trupa "Zdob şi Zdub" pe scena Eurovision de la Kiev.

Festivalul sarmalelor şi plăcintelor a fost organizat la Universitatea Pedagogică "Ion Creangă" al optulea an consecutiv.

Cuvinte cheie:

reteta , alimentatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
601 locuitori

Cîşla este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Şofranovca și Cîşla. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Cantemir și la 153 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 601 oameni. Satul Cîșla a fost înființat în anul 1907.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.