REŢETA ZILEI: Ciuperci coapte cu tăieţei
Mod de preparare:
Ciupercile se fierb în apă sărată, se scurg prin strecurătoare, se taie fidea şi se prăjesc în unt. Se adaugă ceapa prăjită în ulei, tăieţeii, untul, oul crud, sarea, piperul şi se amestecă. Masa obţinută se pune într-o tavă unsă cu unt şi presărată cu pesmeţi, se stropeşte cu unt topit şi se dă la cuptor.
Prepararea tăieţeilor: Făina se amestecă cu ouăle şi sarea dizolvată în apă. Se frămîntă un aluat tare, se acoperă cu un şerveţel de pînză pe 20-30 minute, ca să se întindă mai bine. Pe masa presărată cu faină se întind cîteva foi subţiri, se lasă să se usuce timp de 10-20 minute. Se taie fîşii cu lăţimea de 4-5 cm, care, la rîndul lor, se taie de-a latul subţire, obținîndu-se tăieţeii propriu-zişi.
Se servesc cu smîntînă.
Ingrediente:
- 6-8 ciuperci,
- 2 cepe,
- 1 lingură ulei,
- 3 linguri unt,
- 1 ou,
- 1 lingură de pesmeţi de grîu fărîmiţaţi,
- ½ pahar smîntînă,
- sare,
- piper negru măcinat.
Pentru tăieţei:
- 1½ pahare făină de grîu,
- 2 ouă,
- 1/3 pahar apă,
- sare.
- Utilaje agricole noi de la ATC-Agrotehcomerț la Moldagroteh-2024 ©
- Compania Agromașina, nelipsită la expoziția MOLDAGROTECH ©
- ASP va oferi servicii de documentare pentru diaspora moldovenescă din Franța
- Vești bune pentru moldoveni din Letonia
- Alexei Buzu a a avut întîlniri cu diaspora din Italia
- Viorica Cosmetic și-a surprins frumos clienții în cadrul expoziției Beauty ©
- Pe Alaska a fost descoperită o piramidă antică
- Casă de doar 18 metri pătrați, dar în interior ca un apartament cu două camere! (+Foto)
- Cum femeia creează magie în bucătărie
- Sandalele lui Tutankhamon (1342-1324 î.Hr.)
- Machu Picchu: dezvăluind misterele orașului pierdut al incasilor
- Opoki, regiunea Vologda
Comentarii
(1)