Spre compartiment: Bucătăria
04 octombrie 2024, 13:05 Bucătăria views 14833
REȚETA ZILEI: Salată din carne de pui şi legume prăjite
04 octombrie 2024, 13:05 Bucătăria views 14833

REȚETA ZILEI: Salată din carne de pui şi legume prăjite

Mod de preparare:

Carnea de găină se taie pai, se sărează şi se piperează, se rumeneşte într-o tigaie încinsă în jumătatea de normă de ulei, pînă la rumenire. Se stropeşte cu cîteva picături de zeamă de lămîie.

Vinetele şi ardeii se taie fidea măşcată. Roşiile se taie în patru. Se prăjesc fiecare separat în ulei. După ce se răcesc, se amestecă legumele cu carnea, se adaugă sare şi piper, se pune pe farfurie. Zeama de lămîie şi uleiul se amestecă, se toarnă peste salată. Dacă doriţi puteţi presăra cu verdeaţă tăiată. Înainte de a se servi, puteţi presăra şi cu nuci măcinate uscate.

Ingredinte:

  • 300-400 g file de pui,
  • 1 ½  vînătă,
  • 2 ardei graşi,
  • 2 linguri miez de nucă mărunţit,
  • 8-10 ciuperci shampignion,
  • 8 foi de salată,
  • 1/3 pahar ulei,
  • 2 linguriţe zeamă de lămîie,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Cuvinte cheie:

reteta , Moldova , bucataria , alimentatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1914
Populația:
1369 locuitori

Vladimirovca este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Slobozia și la 91 km de Chișinău. Populaţia satului Vladimirovca alcătuia 1369 de oameni în anul 2004. Satul Vladimirovca a fost înființat în anul 1914.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.