Spre compartiment: Bucătăria
07 noiembrie 2024, 13:05 Bucătăria views 20006
REŢETA ZILEI: Borş scăzut
07 noiembrie 2024, 13:05 Bucătăria views 20006

REŢETA ZILEI: Borş scăzut

Mod de preparare:

Căpăţînă de varză se taie în 4. Carnea se taie de-a lungul oaselor, cîte 2-3 coaste la o bucată. Legumele se taie felii măşcate. Toa­te ingredientele se pun în oală, se acoperă cu apă şi se fierb la foc puternic, îndepărtînd spuma, apoi se face focul mai slab şi se mai fierbe fără capac timp de 1,5-2 ore. Cantitatea lichidului trebuie să scadă cu 50-60%. Borşul se sărează la dorinţă la urmă.

Borşul gata are un gust iute-acru, gras şi concentrat. Este un remediu popular tradiţional după o petrecere veselă.

Ingrediente:

  • 800 gr carne de piept de porc,
  • 1 căpăţînă de varză murată (1 kg),
  • 1 morcov,
  • 1 ceapă,
  • 1 rădăcină pătrunjel,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată.

Cuvinte cheie:

alimentatie , reteta , bucataria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1469
Populația:
693 locuitori

Bălcăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte 2 localităţi: Bălcăuţi şi Bocicăuţi. Satul se află la o distanţă de 17 km de oraşul Briceni, la 28 km de staţia calea ferată Ocniţa şi la 215 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 693 de oameni. Prima atestare documentară a satului Bălcăuţi datează din ianuarie 1469, cînd Ştefan cel Mare întărea lui Dima clucer jumătate din sat.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.