Spre compartiment: Bucătăria
18 septembrie 2024, 13:05 Bucătăria views 16161
REŢETA ZILEI: Carne de porc înăbuşită cu fasole
18 septembrie 2024, 13:05 Bucătăria views 16161

REŢETA ZILEI: Carne de porc înăbuşită cu fasole

Mod de preparare:

Fileul de porc de la omoplat sau de la pulpă se taie bucăţi nu prea mari, se presară cu sare şi piper şi se prăjeşte cu ceapa tăiată cuburi, apoi se pune în ceaun, se acoperă cu apă şi se înăbuşă pînă carnea este pe jumătate gata. Fasolea se pune la muiat pentru 5-7 ore, se fierbe pînă devine moale (dar întreagă), se sărează după ce este gata şi se adaugă la carne, se mai pune pastă de roşii prăjită şi se înăbuşă totul pînă este gata. Usturoi pisat, foi de dafin şi piper se adaugă înainte de a se scoate de pe foc. Se serveşte presărată cu verdeaţă tăiată.

Ingrediente:

  • 500 g carne de porc,
  • 1½ pahare fasole albe,
  • 3 linguri ulei sau untură de porc,
  • 3 cepe,
  • 2 linguri de pastă de roşii,
  • 2-3 căţei de usturoi,
  • ½ lingură verdeaţă tăiată,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • foi de dafin.

Cuvinte cheie:

alimentatie , reteta , bucataria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1946
Populația:
405 locuitori

Vîlcele este un sat din cadrul comunei Toceni, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Cantemir și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 405 oameni. Satul Vîlcele a fost înființat în anul 1946.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.