Spre compartiment: Bucătăria
19 octombrie 2024, 12:30 Bucătăria views 14256
Trei dulceţuri rafinate (Foto)
19 octombrie 2024, 12:30 Bucătăria views 14256

Trei dulceţuri rafinate (Foto)

Ideală pentru a-ţi trata oaspeţii veniţi în vizită, delicioasă dimineaţa la mic dejun, cu toast-uri, brioşe, clătite, biscuiţi sau iaurturi, desăvîrşită la cină, alături de o Brie sau Camembert, dulceaţa devine în anotimpul rece şi unul dintre cele mai dulci şi de bun gust cadouri.

Asigură-te că ai găsit şi cele mai frumoase recipiente pentru a depozita dulceaţa, şi astfel ai oricînd un dar la îndemînă pentru prieteni.

Dulceaţă de struguri

Combinaţia perfectă între îndrăzneţ şi clasic.

Ai nevoie de: 2 kg struguri, 1 kg zahăr, suc de la o lămîie, jumătate de baton de vanilie, 3-4 pahare cu apă.

Taie pe jumătate boabele de struguri şi scoate sîmburii. Acoperă strugurii cu zahăr şi lasă-i o oră într-un vas fără capac. Adaugă apa, vanilia şi pune-i la fiert. Îndepărtează spuma care se formează. Cînd siropul se leagă, toarnă sucul de lămîie şi lăsă pe foc încă 5-10 minute.

Dulceaţă de smochine

Ai nevoie de: 1 kg smochine, 500 g zahăr, 100 ml apă, zeama de la o jumătate de lămîie, 50 g zahăr vanilinat.

Spală smochinele, taie-le codiţele şi feliază. Prepară un sirop din apă şi zahăr şi lasă-l să dea în 2-3 clocote, apoi adăugă smochinele. Adună spuma formată şi adaugă zeama de lămîie şi zahărul vanilat. Lasă la fiert pînă se leagă compoziţia.

O poţi adapta cu ceva porto, brandy, rozmarin sau oţet balsamic, dacă vrei să intensifici aromele.

Dulceaţă de dovleac şi portocale

Ai nevoie de: 8 căni de dovleac plăcintar curăţat, tăiat cuburi, 6 căni de zahăr, 2 portocale şi o jumătate de lămîie decojite, feliate subţire, 1 baton de scorţişoară.

Amestecă toate ingredientele într-un vas şi lasă-le la foc mic în jur de 40-60 de minute, pînă începe să se îngroaşe siropul. Scoate batonul de scorţişoară. Pasează apoi compoziţia cu blenderul.

Adaugă nucşoară, anason sau vanilie, în caz că-ţi doreşti o aromă condimentată.

Ca să nu se lipească dulceaţa, foloseşte vase din oţel inoxidabil.

Sursa: www.gustarte.ro

Cuvinte cheie:

reteta , alimentatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
3707 locuitori

Ciuciulea este un sat şi comună din raionul Glodeni. Ciuciulea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de oraşul Glodeni şi la 171 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3707 oameni. Satul Ciuciulea a fost menționat documentar în anul 1443.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.