REŢETA ZILEI: Vinete coapte umplute cu legume
Mod de preparare:
În vinetele curăţate se face câte o tăietură adâncă pe toată lungimea, dar nu până la capăt. Apoi vinetele se pun la muiat în apă rece pentru l-2 ore, periodic schimbându-li-se apa. După aceasta vinetele se scurg, se usucă şi se prăjesc într-o cantitate mare de ulei. Uleiul se scurge, vinetele se ung pe-dinăuntru cu un amestec de muştar şi maioneză şi se umplu. Caşcavalul se taie cuburi nu prea mari, cu aceste cubuleţe se acoperă vinetele şi se coc în cuptor timp de 7-10 minute.
Prepararea umpluturii: Сeapa, ardeiul, dovlecelul, ciupercile şi roşia curăţată de pieliţă se taie cubuleţe, se prăjesc în ulei, se adaugă usturoi pisat, sare, piper, verdeaţă şi se amestecă.
Ingrediente:
- 3 vinete,
- 1 lingură maioneză,
- 2 linguri de muştar,
- 1 pahar ulei,
- 100 g caşcaval tare,
- sare,
- piper negru măcinat.
Pentru umplutură:
- 1 ceapă,
- 1 ardei gras,
- 1/3 dovlecel,
- 1 roşie,
- 5-7 ciuperci shampignons,
- 2-3 căţei de usturoi,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 1 lingură verdeaţă tocată.
- Un moldovean a decedat în SUA după ce a fost electrocutat de polițiști. Precizările MAE
- Veste bună pentru moldovenii în Spania
- Regim liberalizat de vize pentru traficul de mărfuri: cu cine a convenit acest lucru Ucraina
- Regimul liberalizat de vize cu Republica Ecuador a fost anulat
- Proiectul Moldovenii.md împlinește 13 ani
- Un angajat al ambasadei Republicii Moldova în Rusia a fost declarat persona non grata
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1437
- Populația:
- 2385 locuitori
Bumbăta este un sat şi comună din raionul Ungheni. Bumbăta este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ungheni și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2385 de oameni. Satul Bumbăta a fost menționat documentar în anul 1437.
Comentarii
(2)все что запеченое в духовке, да еще и с сыром просто не может быть не вкусным!