Mergi spre compartimentul: Bucătăria
02 iulie 2024, 13:05 Bucătăria views 14260
REŢETA ZILEI: Peşte înăbuşit
02 iulie 2024, 13:05 Bucătăria views 14260

REŢETA ZILEI: Peşte înăbuşit

Mod de preparare:

Fileul (cu piele) se taie felii, se presară cu sare şi piper, se trece prin faină şi se prăjeşte. Ceapa se taie semiinele şi se prăjeşte. Ceapa şi peştele se pun în ceaun straturi, se adaugă cuişoare englezeşti, se acoperă cu bulion şi se înăbuşă la foc domol 35-40 minute. Roşiile se curăţă de pieliţă, se taie în două şi se pun în ceaun cu 5 minute înainte de a se lua de pe foc. Înainte de a fi gata se adaugă usturoiul pisat şi cimbrul.

Se serveşte cu mămăligă cu unt şi roşii proaspete, se garniseşte cu pătrunjel verde.

Ingrediente:

  • 800 g fileu de peşte (crap, biban),
  • 4 cepe,
  • 4 roşii,
  • 2 linguri de făină de porumb,
  • ½ pahar bulion de peşte,
  • 3 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • cuişoare englezeşti boabe,
  • pătrunjel şi cimbru verde.

Cuvinte cheie:

bucataria , reteta , alimentatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1619
Populația:
608 locuitori

Cîrneşti este un sat din cadrul comunei Brătuleni, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Nisporeni și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 608 oameni. Satul Cîrnești a fost menționat documentar în anul 1619.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.