Mergi spre compartimentul: Bucătăria
29 noiembrie 2011, 16:07 Bucătăria views 10811
29 noiembrie 2011, 16:07 Bucătăria views 10811

Bucatele moldovenești tradiţionale vor deveni brand

Ministerului Agriculturii intenționează să promoveze bucatele tradiţionale, reţetele şi produsele unice înregistrîndu-le în calitate de brand. Ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov a declarat că se intenționează crearea unui oficiu de înregistrare a acestor produse, pe lîngă Ministerul Agriculturii, astfel brandurile vor beneficia de susţinere financiară europeană.

Moldovenii deocamdată nu s-au determinat cu bucatele care ar trebui să fie considerate "brand naţional". Se consideră că ar putea fi sarmalele,  apoi ar veni plăcintele, iar zeama ar fi produsul cel mai potrivit.

Totodată este prea tîrziu să se revendice drepturile de autor asupra mămăligii şi sarmalelor, deoarece România şi Turcia deja le-au înregistrat ca produse tradiționale ale lor.  Dar potrivit experților avem destule bucate şi produse unice care merită să fie apărate şi promovate.

Comentarii

 (1)
  • #1 Semen Răspunde Citează selecţia
    Плацинды так же не удастся сделать "национальным брендом", потому что это блюдо пришло к нам из Греции через Турцию.

 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
1417 locuitori

Hîrtopul Mic este un sat din cadrul comunei Hîrtopul Mare, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Criuleni și la 34 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1417 oameni. Satul Hîrtopul Mic a fost menționat documentar în anul 1774.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.