Mergi spre compartimentul: Bucătăria
28 mai 2011, 14:37 Bucătăria views 9106
28 mai 2011, 14:37 Bucătăria views 9106

Epidemia ucigașă amenință Europa!

virusDe la finele lunii aprilie, în Europa Occidentală se extinde numărul persoanelor afectate de bacteria E.coli enterohemoragică. La moment au fost înregistrate numeroase cazuri de infectare în Germania, Marea Britanie, Suedia, Elveția, Olanda și Danemarca.

La moment în Germania epidemia a afectat peste 600 de persoane (circa 70% femei), provocînd 5 decese. Între timp epidemia se extinde, fiind anunțate 7 cazuri în Danemarca, zeci de cazuri în Suedia, practic toți cei infectați fiind reveniți din Germania.

Boala se manifestă prin greţuri, dureri abdominale şi diaree hemoragică. Persoanele cu astfel de simptome, trebuie să se adreseze de urgență medicului.

Bacteria E.coli (Escherichia coli) poate provoca diarei cu sîngerări și afectează foarte serios rinichii, fiind posibile cazuri letale. Pacienții infectați sunt spitalizați, supuși dializei și transfuziilor de sînge în secțiile de reanimare și nefrologie.

Potrivit investigațiilor efectuate de Institutul de Igienă din Hamburg bacteria se conține în castraveții proveniți din Spania, afirmație negată de autoritățile spaniole.

Potrivit revistei Applied and Environmental Microbiology bacteria Escherichia coli, una din cele mai cunoscute, este și una din cele mai rezistente bacterii de pe Terra capabilă să reziste și condițiilor de pe planeta Marte.

Pentru a micșora riscul îmbolnăvirii se recomandă respectarea cu strictețe a normelor de igienă și de preparare a bucatelor din legume.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1629
Populația:
3063 locuitori

Danu este un sat şi comună din raionul Glodeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Nicolaevca, Danu, Camencuţa. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Glodeni și la 177 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 3063 de oameni. Satul Danu a fost menționat documentar în anul 1629.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.