Mergi spre compartimentul: Bucătăria
20 martie 2024, 13:05 Bucătăria views 59574
REŢETA ZILEI: Tocană de ciuperci cu ardei graşi
20 martie 2024, 13:05 Bucătăria views 59574

REŢETA ZILEI: Tocană de ciuperci cu ardei graşi

Mod de preparare:

Ciupercile se fierb în apă sărată, se scurg prin strecurătoare, se taie feliuţe şi se prăjesc. Ceapa şi ardeii se taie fidea, se prăjesc, se amestecă cu ciupercile, se mută în ceaun, se adaugă puţină fiertură de ciuperci, se fierb cîteva minute, apoi se adaugă smîntînă şi se înăbuşă pînă sunt gata. Se adaugă la sfîrşit sare, piper, roşiile curăţate de pieliţă şi seminţe, se mai dă într-un clocot.

Tocana se serveşte presărată cu verdeaţă tăiată. La tocană puteţi servi garnitură cu cartofi fierţi, pireu de cartofi sau mămăligă.

Ingrediente:

  • 800 g ciuperci,
  • 3 ardei graşi roşii,
  • 3 cepe,
  • 3 linguri ulei,
  • 4 roşii,
  • 2/3 pahar smîntînă,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Cuvinte cheie:

post , alimentatie , bucataria , reteta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
525 locuitori

Solnecinoe este un sat din cadrul orașului Camenca, din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Camenca și la 161 km de Chișinău. Populaţia satului Solnecinoe alcătuia 525 de oameni în anul 2000. Satul Solnecinoe a fost înființat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.