Mergi spre compartimentul: Bucătăria
19 octombrie 2020, 14:30 Bucătăria views 22150
19 octombrie 2020, 14:30 Bucătăria views 22150

Cum te ajută vitamina D să trăiești mai mult

Din cauză că multe persoane nu ştiu cum să-şi alcătuiască o alimentație adecvată, se întîmplă adesea ca ele să aibă o lipsă de vitamina D în organism, fapt ce duce la o îmbătrînire prematură şi la alte probleme de sănătate.

Iată care sînt beneficiile extraordinare ale vitaminei D:

Previne diabetul: persoanele care au destulă vitamina D în corp au un risc mult mai scăzut de a face diabet de tip 2, datorită proprietăților sale antiinflamatoare.

Ajută în caz de astm: lipsa expunerii la soare, ceea ce presupune şi carența de Vitamina D, înrăutățeşte atacurile de astm. Nutrientul este benefic mai ales în cazul copiilor ce suferă de această afecțiune.

Lupta cu cancerul: pînă la 77% dintre bolnavii de cancer au un nivel scăzut de vitamina D; cu cît este mai mic acesta cu atat mai grav fiind stadiul bolii.

Corpul tău produce vitamina D atunci cînd este expus la razele solare, dar acest proces poate fi declanşat şi de consumul cîtorva alimente precum uleiul de măsline, peştele, şi mai ales somonul şi tonul, laptele fortifiat cu vitamina D şi gălbenuşul de ou.

Cuvinte cheie:

vitamine , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1456
Populația:
2986 locuitori

Cobîlea este un sat şi comună din raionul Şoldăneşti. Satul Cobîlea este situat pe malul drept al rîului Nistru, la o distanță de 14 km de oraşul Şoldăneşti şi la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2986 de oameni. Satul Cobîlea este atestat documentar la 18 februarie 1456.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.