Mergi spre compartimentul: Cultura
26 iulie 2024, 14:00 Cultura views 330
Ce spune ministrul Culturii despre redeschiderea Filarmonicii
26 iulie 2024, 14:00 Cultura views 330

Ce spune ministrul Culturii despre redeschiderea Filarmonicii

Șanse puține ca cetățenii Republicii Moldova să se bucure în viitorul apropiat de un concert în clădirea restaurată a Filarmonicii Naționale.

„Optimist vorbind, ne dorim să tăiem panglica și să avem un prim concert al Filarmonicii în clădirea nouă în 2030”, a declarat Sergiu Prodan.

Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” a fost deschisă în 1940 și reconstruită 20 de ani mai tîrziu. În septembrie 2020, edificiul a fost cuprins de flăcări, iar tavanul sălii principale s-a prăbușit, notează Noi.md cu referire la tv8.

În urma incendiului, flăcările au atins peste 3500 de metri pătrați. Acum un an, a fost ales un concept al unui arhitect german după care ar urma să fie construită o nouă clădire, autoritățile nu au banii necesari pentru a materializa ideea.

În urmă cu cîteva luni, autoritățile spuneau că s-ar putea merge pe conceptul propus de o companie autohtonă care s-a clasat pe locul doi la concurs.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1431
Populația:
9878 locuitori

Cricova este un oraş din municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 13 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 9878 de oameni. Orașul Cricova a fost menționat documentar în anul 1431.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.