Mergi spre compartimentul: Cultura
12 martie 2022, 11:45 Cultura views 2389
Festivalul
Foto: trm.md
12 martie 2022, 11:45 Cultura views 2389

Festivalul "Mărţişor" din acest an s-a încheiat

Ediţia din acest a Festivalului Internaţional "Mărţişor" s-a încheiat joi, cu spectacolul "Aprinde-n piept speranţa". Concertul, care a avut loc în cadrul campaniei "Moldova pentru PACE", a adunat sute de oameni, printre care refugiaţi din Ucraina şi voluntari.

"În general, toate spectacolele din cadrul festivalului "Mărţişor" s-au petrecut cu genericul: "Un mărţişor pentru pace", ne rugăm să fie bine în toată lumea", a spus Silvia Goncear, artist al poporului.

"Participăm cu toţii cu mare plăcere, cu multă abnegație şi cu multă dăruire pentru publicul din Chişinău", a spus Iurie Mahovici, artist al poporului.

"E altfel mărţişorul anul acesta, trebuie să recunoaştem, dar sîntem promotorii frumosului şi cînd apărem noi, vrem ca oamenii să îşi mai descreţească frunţile", a precizat Diamanta Paterău, artistă.

"În acest an, din păcate, mărţişorul este despre pace, dar din păcate pe timp de război", a spus Sergiu Prodan, ministrul Culturii.

Spectacolul a culminat cu acrobaţii la înălţime, transmite publika.md.

Spectatorii au spus că rămîn solidari cu victimele războiului din Ucraina:

În acest an, Festivalul "Mărţişor" a ajuns la cea de-a 56-a ediţie.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

Martisor , Festival

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
2928 locuitori

Prepeliţa este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mihailovca, Prepelița, Clișcăuți, Șestaci. Satul Prepelița se află la distanța de 16 km de orașul Sîngerei și la 85 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 2928 de oameni. A fost menționat documentar în 1604 cu numele Burnărești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.