Mergi spre compartimentul: Cultura
11 august 2011, 10:49 Cultura views 7165
11 august 2011, 10:49 Cultura views 7165

O expoziţiei de goblenuri a fost inaugurată la Muzeul de Etnografie şi Istorie Naturală

O colecţie de goblenuri cu genericul „Goblenul – artă şi pasiune” ,a fost inaugurată la Muzeul de Etnografie şi Istorie Naturală din Chișinău. Colecţia aparţine meşterului popular Elizavetei Marin. Potrivit Elizavetei expoziţia cuprinde circa 36 de lucrări realizate în timp de 15 ani. Lucrările sale cuprind scene din natură, peisaje, flori, animale şi oameni. „Îmi place atât broderia, cât şi goblenul, cusutul cu cruciuliţa. E o mare plăcere, o ocupaţie care te calmează. Prefer orice temă, totul în această lume e frumos – natură, peisaje inedite, păsări, animale”, a menţionat Elizaveta.

Organizatoarea expoziţiei, s-a arătat nespus de bucuroasă că, în sfârşit, i-a reuşit organizarea acestui eveniment, fiind susţinută şi de administraţia muzeului, de prieteni şi meşteri populari. „Sînt convinsă că numai arta, frumosul ne va salva de la orice greutate”, a spus Elizaveta. Expoziţia va fi deschisă pînă pe data de 31 august.


Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
435 locuitori

Floriţoaia Nouă este un sat din cadrul comunei Floriţoaia Veche, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Ungheni și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 435 de oameni. Satul Floriţoaia Nouă a fost înființat în anul 1913.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.