Mergi spre compartimentul: Cultura
29 mai 2021, 10:30 Cultura views 2940

29 mai 2021, 10:30 Cultura views 2940

"Paleta slavonă a Moldovei" se va desfășura în noi culori la Chișinău

Pe 29 mai, la Chișinău va avea loc evenimentul "Paleta slavonă a Moldovei" ("Славянская палитра Молдовы"), care reflectă cultura, tradițiile și folclorul popoarelor slavone din țara noastră.

Această sărbătoare în cadrul Zilelor scrierii și culturii slavone va fi organizată de organizația publică "Adunarea popoarelor din Moldova" cu participarea organizațiilor etno-culturale și cu sprijinul Agenției Relații Interetnice.

După cum a anunțat pentru Noi.md Președintele ”Adunării Popoarelor din Moldova”, Olga Goncearova, conceptul evenimentului "Paleta slavonă a Moldovei" presupune un concert pregătit de organizațiile publice ale belarușilor, bulgarilor, rușilor și ucrainenilor, precum și un tîrg al artiștilor populari.

Evenimentul va avea loc în intervalul de timp 12:00-15:00. El se va desfășura în aer liber, în curtea Casei Naționalităților. La eveniment vor participa aproximativ 40 de participanți-reprezentanți ai 20 de organizații etno-culturale.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

cultura , Scris , evenimente

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1425
Populația:
1300 locuitori

Cerlina este un sat din cadrul comunei Nimereuca, raionul Soroca. Localitatea este aşezată pe malul rîului Nistru, la distanța de 52 km de orașul Soroca și la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1300 de oameni. Satul Cerlina a fost menționat documentar în anul 1425.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.