Mergi spre compartimentul: Cultura
01 martie 2021, 12:00 Cultura views 2595
Festivalul Mărțișor trece la TV și pe online
01 martie 2021, 12:00 Cultura views 2595

Festivalul Mărțișor trece la TV și pe online

Cele 16 concerte planificate în cadrul ediției a 55-a a Festivalului „Mărțișor" nu vor putea avea loc cu prezența spectatorilor, ca urmare a restricțiilor instituite de Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică. Spectacolele anunțate vor fi transmise online sau la televiziunea publică, iar organizatorii au început deja returnarea biletelor, transmite IPN.

Festivalul urma să fie inaugurat pe 1 martie la Palatul Național „Nicolae Sulac". „Dragi prieteni, cu părere de rău, vă anunțăm că va fi imposibil să ne revedem la Palatul Național, la cea de-a 55-a ediție a Festivalului internațional de muzică „Mărțișor". Conform deciziei CNESP, evenimentele se vor desfășura fără prezența publicului. Fiți alături de noi, urmărind concertele de acasă – în direct la Moldova 1 și pe pagina de Facebook „OCI Moldova-Concert"", precizează administrația într-un mesaj public. Biletele procurate pentru concerte pot fi returnate la casele Palatului Național.

Și Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici" menționează că toate concertele programate în cadrul festivalului vor avea loc fără public, cu transmisiune în direct pe Moldova 2. Cei care au procurat bilete de la casă, se pot apropia, începînd de luni, ca să le fie întorși banii.

Și Sala cu Orgă returnează banii pe biletele procurate. Toate concertele Sălii cu Orgă din cadrul Festivalului „Mărțișor" vor avea loc în regim online.

Prin decizia sa din 26 februarie, CNESP a interzis activitatea instituțiilor teatral-concertistice și a caselor de cultură cu prezența spectatorilor.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

Festival , Martisor , restrictie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1611
Populația:
1202 locuitori

Ciorna este un sat din cadrul oraşului Rezina, raionul Rezina. Satul Ciorna este situat pe malul drept al rîului Nistru, la gura afluentului Ciorna, la o distanță de 3 km de orașul Rezina și la 104 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1202 locuitori. Prima atestare documentară a satului Ciorna din ținutul Soroca datează din anul 1611.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.