Mergi spre compartimentul: Cultura
03 mai 2020, 12:00 Cultura views 4103

03 mai 2020, 12:00 Cultura views 4103

"Este viu?.. Scrisori de pe front". Citește Serghei Harlamov, compozitor

În cadrul proiectului "Este viu?.. Scrisori de pe front", compozitorul Serghei Harlamov citește scrisoarea soldatului Evghenii Pugaciov, scrisă celor dragi pe 24 iulie 1943, Evgheni Pugaciov a murit în decembrie 1943.

Proiectul "Este viu?.. Scrisori de pe front" este dedicat aniversării a 75 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei, iar autoarea sa este prezentatoarea de radio și televiziune, Tais Razumovskaia.

Acest proiect a fost creat pentru a spune "mulțumesc" celor care nu vor mai auzi, pentru a onora memoria soldaților din acei ani îndepărtați de război, a ne închina lor pentru fapta și pentru pacea pe care au apărat-o pentru noi cu un preț scump, pentru a ne închina tuturor ostașilor căzuți în luptă și a-i felicita pe toți cei vii cu Ziua Marii Victorii!

În cadrul proiectului, scrisorile de pe front găsite în arhive, datorită cărora s-a păstrat legătura cu familia și cei apropiați și speranța secretă de a reveni acasă victorioși, sînt citite de elevi și pensionari, personalități publice și rude.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

scrisoare , Ziua Victoriei

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
345 locuitori

Fîrlădenii Noi este un sat din cadrul comunei Fîrlădeni, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Căușeni și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 345 de oameni. Satul Fîrlădenii Noi a fost întemeiat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.