Mergi spre compartimentul: Cultura
15 iulie 2011, 11:01 Cultura views 6854
15 iulie 2011, 11:01 Cultura views 6854

Concert de muzică clasică în aer liber

Unele dintre cele mai celebre piese clasice ale marilor compozitori europeni vor fi interpretate în cadrul ediţiei a X-a a concertului tradiţional de vară. În acest an, concertul se va desfăşura sub genericul „Prin muzică în Europa”. Potrivit organizatorilor, toate creaţiile selectate pentru acest eveniment sînt adevărate şlagăre. „Artiştii vor interpreta muzica lui Mozart, Wagner, Chopin, Verdi, Sarasate, Beethoven şi mulţi alţi compozitori renumiţi”, a spus directorul concertului, Svetlana Bivol. Ea a mai adăugat că ediţia jubiliară a concertului va începe şi se va sfîrşi cu lucrarea marelui compozitor german L. V. Beethoven „Oda Bucuriei” din Simfonia nr.9. „Oda Bucuriei” nu s-a mai cîntat în aer liber. Este destul de complicat, deoarece necesită multă forţă. Anul acesta, anume datorită acestei lucrări s-a inclus şi corul în programul concertului, ca muzica să sune mai monumental şi mai deosebit”, a mai adăugat Svetlana.

Programul concertului va include evoluarea Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Naţionale sub conducerea dirijorului Mihai Agafiţa şi a Corului de Cameră condus de Ilona Stepan. De asemenea, pe scenă vor urca soliştii: Liliana Marin (mezzo-soprană), Ionel Manciu (vioară), Dan-Iulian Druţac (vioară) şi Ştefan Negură (nai). Concertul va avea loc duminică, 17 iulie, la Teatrul Verde din Chișinău. Evenimentul este organizat de Ambasada Germaniei.

Comentarii

 (1)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
3116 locuitori

Ocniţa este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte localităţile Maiovca și Ocnița. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Ocnița și la 239 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3116 de oameni. Satul Ocnița a fost menționat documentar în anul 1431.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.