Mergi spre compartimentul: Cultura
03 decembrie 2016, 13:30 Cultura views 4950
Expoziţie de fotografie a persoanelor cu dizabilităţi
03 decembrie 2016, 13:30 Cultura views 4950

Expoziţie de fotografie a persoanelor cu dizabilităţi

Expoziţia de fotografie a persoanelor cu genericul „Lumea, aşa cum o văd Eu" a fost inaugurată la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici" din Chişinău.

Evenimentul se află la a VIII-a ediție și a fost organizat de Keystone Moldova în parteneriat cu Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei şi cu grupurile de autoreprezentanţi din şase raioane: Făleşti, Criuleni, Ungheni, Călăraşi, Taraclia şi Orhei.

Solicitată de MOLDPRES, coordonatorul de proiect în cadrul Asociaţiei Obşteşti Keystone Moldova, Natalia Cojocaru, a menţionat că fotografiile au fost realizate în decurs de un an de către persoane cu dizabilităţi la tema "Ce înseamnă să fii autoreprezentant?".

Potrivit sursei citate, autoreprezentanţi sînt persoane cu nevoi speciale, care învaţă să vorbească din numele lor, să-şi cunoască drepturile şi responsabilităţile, să facă propriile alegeri şi să ia decizii, să stabilească parteneriate cu actorii comunitari din localităţile din care provin.

Prezent la eveniment, Vasile Cuşca, şef de direcţie la Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, a afirmat că această expoziţie le oferă participanţilor de a-şi transmite propriul mesaj, doleanţele lor pentru a face o lume mai bună într-o societate în care să se poată încadra şi persoanele cu nevoi speciale.

Expoziţia cuprinde 33 de fotografii, realizate de 26 de tineri autoreprezentanţi. Ea fa vi deschisă pînă la 18 decembrie curent.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

expoziție , Chisinau , fotografie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1432
Populația:
1854 locuitori

Nişcani este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Nişcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Călărași și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1854 de oameni. Satul Nișcani a fost menționat documentar în anul 1432.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.