Mergi spre compartimentul: Cultura
30 septembrie 2016, 15:01 Cultura views 5002
Filarmonica Națională dă start noii stagiuni
30 septembrie 2016, 15:01 Cultura views 5002

Filarmonica Națională dă start noii stagiuni

Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici" revine în forță din vacanță și deschide stagiunea concertistică 2016 – 2017 cu un Concert Vocal – Simfonic care va avea loc pe data de 7 octombrie cu începerea la ora 18:00 și care va întruni cei mai buni interpreți de muzică clasică din Moldova.

La concert, melomanii se vor reîntîlni cu pianistul Alexei Nabiulin, originar din Rusia, considerat unul dintre cei mai talentați muzicieni ai generației sale datorită stilului de interpretare rafinat, plin de eleganță și exprimare lirică. Acesta va interpreta „Concertul pentru pian și orchestră nr. 1" de Serghei Prokofiev.

De asemenea, spectatorii se vor reîntîlni cu mult îndrăgiții soliști Tatiana Costiuc, Mihail Muntean și Capela Corală Academică „Doina", condusă de Ilona Stepan, care vin să readucă în fața publicului o perlă componistică din tezaurul muzical autohton – Cantata „Cine scutură roua" pentru soliști, cor mixt și orchestră simfonică, pe versuri populare în prelucrarea lui Grigore Vieru, scrisă de compozitorul Vasile Zagorschi.

Alături de soliști va evolua Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici", sub conducerea muzicală a maestrului Mihail Agafița, care vă vor prezenta în debutul serii celebra uvertură-fantezie „Romeo și Julieta" semnată de P.I.Ceaikovski.

Sursa: zugo.md

Cuvinte cheie:

cultura , filarmonica , concert

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1605
Populația:
1727 locuitori

Pîrjota este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Pîrjota este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Rîșcani și la 191 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1727 de oameni. Satul Pîrjota a fost menționat documentar în anul 1605.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.