Mergi spre compartimentul: Cultura
03 iulie 2016, 11:30 Cultura views 5811
Expoziţie cu mulţi ghimpi la Muzeul Zemstvei din Chişinău
03 iulie 2016, 11:30 Cultura views 5811

Expoziţie cu mulţi ghimpi la Muzeul Zemstvei din Chişinău

Peste o mie de cactuşi de diferite forme şi mărimi au putut fi admiraţi la expoziţia organizată la Muzeul Zemstvei din capitală. Organizatorii spun că scopul evenimentului a fost de a-i aduna într-un spaţiu nonconformist pe toţi amatorii acestor plante. În cadrul expoziţiei au fost organizate diverse ateliere pentru copii şi maturi, care puteau procura accesorii, bijuterii, coroniţe, insigne şi haine, toate în formă de cactuşi, relatează Mesager.

„Scopul evenimentului este să adunăm cîţi mai mulţi iubitori de cactuşi, să promovăm cactusul ca plantă suculentă, şi nu numai ca plantă suculentă, dar ca şi prietenul nostru. Avem peste 1500 de cactuşi în expoziţia noastră. Cactuşii sunt aduşi din Mexic şi Spania, avem aduşi și de vizitatorii noştri", a spus Nathaniel Kowalsky, organizator.

Expoziţia de cactuşi este organizată la Chişinău în premieră.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

muzeu , expoziție , flori

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populația:
732 locuitori

Bălăşeşti este un sat din cadrul comunei Răculeşti, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Criuleni și la 61 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 732 de oameni. Satul Bălășești a fost menționat documentar în anul 1602.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.