Mergi spre compartimentul: Cultura
10 iunie 2016, 15:00 Cultura views 5527
A fost vernisată o expoziţie de artă plastică contemporană
10 iunie 2016, 15:00 Cultura views 5527

A fost vernisată o expoziţie de artă plastică contemporană

La Centrul expozițional „Constantin Brîncuşi" din capitală a avut loc astăzi vernisajul expoziţiei-concurs de artă plastică contemporană „Recviem".

Expoziţia cuprinde 52 de lucrări realizate de 47 de autori.

Solicitat de MOLDPRES, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici, Dumitru Bolboceanu a menţionat că expoziţia este una tradiţională şi e organizată în amintirea celor deportaţi de către regimul totalitar comunist.

„În ultimii trei ani ea a devenit expoziţie-concurs, pentru a susţine nivelul artistic al membrilor organizaţiei noastre. Aceasta îi conferă pondere şi dă rezultate pozitive", a precizat Dumitru Bolboceanu.

Cap de afiş al expoziţiei este lucrarea „Privire în trecut" de Anatol Danilişin. „Am realizat această lucrare în memoria părinţilor şi bunicilor noştri. Trebuie să le păstrăm vie amintirea şi să nu uităm niciodată de trecutul nostru", a subliniat pentru agenţie pictorul Anatol Danilişin.

Premiul I l-a obținut pictorul Andrei Mudrea. Premiul II a revenit lui Tudor Zbîrnea şi premiul III – lui Ruslan Roşca.

Cu diplome de merit au fost apreciate lucrările artiştilor plastici Anatol Danilişin, Simion Zamşa, Victor Guţu, Valentin Bologa, Dumitru Iazan şi Vasile Dohotaru.

Expoziţia-concurs de artă plastică contemporană „Recviem" va fi deschisă pînă la 26 iunie.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

expoziție , Chisinau , arta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1807
Populația:
411 locuitori

Tănătarii Noi este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ştefăneşti, Ursoaia Nouă și Tănătarii Noi. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Căușeni și la 61 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 411 oameni. Satul Tănătarii Noi a fost menționat documentar în anul 1807.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.