|
SumTheatrum - proiectul care reaprinde dragostea pentru arta teatrului din Moldova (Foto)
Tinerii cu perspectivă în arta dramatică au dialogat cu actorul Teatrului „Eugene Ionesco", Ștefan Bouroșu. Inițiativa face parte din proiectul „SumTheatrum", care a fost lansat oficial sâmbătă, 16 aprilie.
„Am organizat acest proiect pentru a valorifica arta teatrală, a dezvolta latura creativă și a motiva tinerii să se implice mai mult în acest domeniu. Există o insufieciență a manifestării acestora în teatru, deoarece foarte puțini frecventează instituțiile de artă.
Vrem să-i motivăm să-și continuie studiile în domeniul respectiv și să îndrăgească cultura teatrului", a declarat Daniela Gușan, una din organizatoare, membru al Academiei LeaderSHE.
Deschiderea evenimentului a fost reprezentată de un joc original prin intermediul căruia toți cei prezenți au reușit să facă cunoștință unul cu celălalt.
Invitatul special al evenimentului, actorul Ștefan Bouroșu, a purtat o discuție sinceră despre viața de actor, pașii exacți pe care i-a făcut până a ajunge aici, sacrificiile, dar și motivele de bucurie ce derivă din profesia artei dramatice. El a oferit sfaturi și a relatat despre menirea unui om de teatru în societate.
„Inițiativa tinerilor este salutabilă și mă bucur mult că ei încearcă să găsească mai multe modalități de exprimare. Mi se pare superb faptul că vor duce această informație și celorlalți. Este asemenea unui lanț dintr-un om în altul, care va face până la urmă ca teatrul să ia avânt și să fie cât mai des frecventat în Moldova", a mărturisit Ștefan, pentru ZUGO.
Cu o gândire neordinară, completată de ambiții mărețe, participanții au adresat numeroase întrebări și au reușit să se apropie mai mult de arta dramatică.
„Proiectul de azi reprezintă un mare pas pentru mine. Mi-am făcut prieteni noi și pot afirma cu certitudine că teatrul a devenit cu un pas mai aproape de mine. Am fost intrigat de prezența actorului care ne-a destăinuit multe din experiența sa. Pot spune că m-am visat pentru moment în locul lui, am devenit interesat și mi-am promis că la următoarea întâlnire voi fi prezent.
Pentru mine teatrul este o arie de a ne dezvolta masiv și permite creșterea unei societăți inteligente", a vorbit Dacian, de la Liceul „Prometeu".
Potrivit organizatorilor, proiectul este dedicat elevilor cu vârsta de 13-18 ani și urmează un șir de alte întrevederi cu actori și studenți ai Academiei de Arte Plastice din Moldova.
Informăm că „Sum Theatrum" este un produs marca LeaderSHE - Young Women Leaders' Academy.
Pe final de articol, pasionații de actorie trebuie să țină cont de 3 sfaturi utile oferite de actorul Ștefan Bouroșu :
1. Să fiți cât mai încrezuți în forțele proprii;
2. Să vă documentați minuțios despre ceea ce înseamnă teatru;
3. Să vă atârnați cu cea mai mare seriozitate de această artă, pentru că îți ia cei mai frumoși ani din viață, pe care trebuie să-i vinzi cu un preț mare ce o să-ți aducă satisfacție mai târziu.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Cultura negativității
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1770
- Populația:
- 3540 locuitori
Corotna este este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Corotna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Slobozia și la 111 km de Chișinău. Populaţia satului Corotna alcătuia 3540 de oameni în anul 2002. Satul Corotna a fost menționat documentar în anul 1770.
Comentarii
(0)