Mergi spre compartimentul: Cultura
26 ianuarie 2016, 14:31 Cultura views 7829
KEDEM și Ambasada Suediei la Chișinău invită la expoziție
26 ianuarie 2016, 14:31 Cultura views 7829

KEDEM și Ambasada Suediei la Chișinău invită la expoziție

Cu ocazia Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului la 27 ianuarie 2016, Centrul Cultural Evreiesc KEDEM și Ambasada Suediei la Chișinău invită la expoziția „Raoul Wallenberg – Pentru mine, nu există o altă opțiune".

"Salutăm decizia Parlamentului moldovenesc de a anunța ziua de 27 ianuarie drept Zi Națională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, spune Ambasadorul Suediei în Republica Moldova, Signe Burgstaller. Fiecare are responsabilitatea de a comemora victimele din acele timpuri de ură, violență și moarte și să asigure că acestea nu se vor mai repeta niciodată. Raoul Wallenberg servește drept exemplu de curaj moral și ne inspiră să acționăm atunci când ne confruntăm cu intoleranța și ura", se spune într-un comunicat al Ambasadei Suediei la Chișinău.

Wallenberg este unul dintre cei mai renumiți și admirați suedezi din lume. Înarmat cu vitejie și curaj moral, el a salvat zeci de mii de evrei de Holocaustul din Budapesta în timpul Celui De-al Doilea Război Mondial. Această expoziție povestește istoria lui Raoul Wallenberg, de la acțiunile sale de salvare a oamenilor în timpul Celui De-al Doilea Război Mondial până la dispariția sa în 1945.

Expoziția este organizată de KEDEM și Ambasada Suediei la Chișinău, cu susținere financiară din partea Institutului Suedez din Stockholm, Ambasada Suediei la Chișinău și KEDEM.

Perioada: 27 ianuarie – 29 februarie 2016, orele de lucru obișnuite

Locul: KEDEM (5, E. Doga str., Chișinău)

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

Holocaust , expoziție , ambasada , Suedia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1643
Populația:
482 locuitori

Drojdieni este un sat din cadrul comunei Şişcani, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Nisporeni și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 482 de oameni. Satul Drojdieni afost menționat documentar în anul 1643.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.