Mergi spre compartimentul: Istoria
09 ianuarie 2024, 15:00 Istoria views 1189
Cu dor și drag: Cum arăta Anul Nou în 1955 la Universitatea de Stat
09 ianuarie 2024, 15:00 Istoria views 1189

Cu dor și drag: Cum arăta Anul Nou în 1955 la Universitatea de Stat

Vremurile de altă dată și imaginile surprinse cîndva nu sînt doar amintiri, dar urme lăsate în sufletul oamenilor, care le-au trăit: cu bucurii, cu necazuri, cu soare și cu ploi. Așa sînt, bunăoară, și mai multe fotografii, care arată Revelionul din anul 1955, petrecut la Universitatea de Stat din capitală.

Pozele au fost publicate în rețelele sociale de către Igor Cașu, directorul Agenției Naționale a Arhivelor, notează Noi.md.

El precizează că fotografiile au fost colorizate dintr-un video alb-negru.

Parfumul timpului de atunci, intensitatea trăirii vieții și bucuria din ochii oamenilor adunați la sărbătoare, sînt surprinse de fotograf. La vederea lor, emoțiile sînt depănate de fiecare în mod diferit: unii au o nostalgie după o perioadă, cînd erau mai tineri, mai în putere.

Alții - cu gîndul la copilărie, cînd sărbătoarea Anului Nou era așteptată cu sufletul la gură și cînd bradul adus cu grijă de părinți era atît de înalt și asta pșoate pentru că unii dintre noi erau pe atunci atît de mici.

Bucuria Revelionului i-a adunat laolaltă și pe cei, care zîmbesc în aceste poze: acest zîmbet ascunde timp, istorii de viață, speranțe tăinuite, vise împlinite.

Mai multe informații despre istoria și cultura Republicii Moldova puteți afla, accesînd site-ul moldovenii.md.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
1190 locuitori

Cepeleuţi este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Rîngaci, Cepeleuţi şi Vancicăuţi. Satul Cepeleuţi se află la o distanță de 18 km de oraşul Edineţ, la 30 km de oraşul şi staţia de cale ferată Ocniţa şi la 202 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1190 de oameni. Prima atestare documentară a satului Cepeleuți datează din 15 iunie 1431.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.