Mergi spre compartimentul: Istoria
07 noiembrie 2013, 11:55 Istoria views 11179
07 noiembrie 2013, 11:55 Istoria views 11179

Prinţul Charles a mărturisit că este rudă cu Dracula

Moştenitorul tronului, Prinţul Charles, a declarat că are legături de rudenie cu Vlad al III-lea, cunoscut ca Vlad Ţepeş. „Transilvania este în sîngele meu, genealogia atestă că eu sunt un descendent al lui Vlad al III-lea”, a menţionat prinţul britanic, citat de vesti.ru.

Charles este un descendent al lui Vlad Ţepeş de gradul al 16-lea. Agenţia naţională de Turism din România consideră că mărturisirile lui Charles au sporit interesul faţă de ţară.

Secvenţa video cu declaraţiile prinţului este prezentată la Londra în cadrul World Travel Market 2012.

Legăturile dintre Casa Regală britanică și legenda lui Dracula sînt folosite de Oficiul Național de Turism pentru a atrage turiștii britanici, în acest sens originea familei regale din Regatul Unit fiind relaționată cu Vlad al III-lea, Prințul Valahiei - sau Vlad Țepes.

Postul de radio BBC notează că "Prințul Charles iubește România și adesea o vizitează." În 2006, prințul britanic a achiziționat o casă în  Transilvania. În plus, din 1996, el supravegheaza activitatea asociației Mihai Eminescu, care este sprijinită de oamenii de afaceri britanici implicați în problemele de restaurare a satelor românești, în special în provincie. Prințul de Wales este, de asemenea, inițiatorul mișcării pentru conservarea pădurilor din Transilvania, unde pe 250 de hectare, trăiesc încă urși, lupi, rîși, și alte animale.

Cuvinte cheie:

istoria , Vlad Tepes , Casa Regală

Comentarii

 (1)
  • #1 stupa Răspunde Citează selecţia
    Влад Цепеш был выдающейся личностью, борцом за независимость своего народа, а благодаря одному писателю-выродку его теперь все знают как вампира.

 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1852
Populația:
597 locuitori

Alexeuca este un sat din cadrul comunei Cotiujenii Mici, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 30 km de oraşul Sîngerei și la 133 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 597 de oameni. Satul Alexeuca a fost menționat documentar în anul 1852.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.