Spre compartiment: Istoria
21 iunie 2014, 10:40 Istoria views 9157
21 iunie 2014, 10:40 Istoria views 9157

A fost descoperită o nouă limbă indo-europeană

Lingviştii au descoperit că, limba burushaski răspîndită în nordul Pakistanului și considerată izolată este de origine indo-europeană.Studiul a fost condus de profesorul Ilia Casule de la Universitatea din Sydney, care a studiat problema limbii în ultimii douăzeci de ani, relatează zn.ua.

În ciuda cercetărilor intensive, încă nu s-a stabilit cu certitudine originea limbii Burushaski. Cercetătorul australian susţine că analiza lexico-gramaticală a limbii vorbeşte în favoarea originii ei indo-europene. Potrivit lui, strămoşii purtătorilor limbii au ajuns în nordul Pakistanului din Frigia antică, şi cea mai apropiată de limba burushaski este cea frigiană, care intră în grupul paleobalcanic. Indirect, această ipoteză este confirmată și de legendele burischilor, care se consideră urmaşii lui Alexandru cel Mare.

În prezent familia indo-europeană a limbilor este cea mai răspîndită în lume. În limbile acestui grup vorbesc 2,5 miliarde de oameni.

Cuvinte cheie:

limba , descoperire , civilizatie , istoria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1614
Populația:
656 locuitori

Roşietici este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Roşieticii Vechi, Roşietici și Cenuşa. Satul Roșietici este situat la o distanță de 15 km de orașul Florești și la 145 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 656 de oameni. Satul Roșietici a fost atestat documentar în anul 1614.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.